Het zevende huis

Relaties, partner, huwelijk

Het zevende huis in astrologie regeert relaties in het persoonlijke leven zoals het huwelijk of in het professionele leven zoals in partnerschappen.

Dit huis is precies het tegenovergestelde van het Ascendant-huis dat het zelf regeert, en dit huis regeert de mensen die je bent geassocieerd met in het leven.

Juridische zaken worden ook geregeerd door dit huis.

Ram  Ram als het zevende huis

Met Ram als 7e huis trek je waarschijnlijk een partner aan die op zijn/haar eigen manier assertief is. Je partner zou in het leven voor je vechten. Maar dat betekent niet dat je je partner je laat domineren. Uiteindelijk heb jij de overhand in de relatie. Je houdt van rust en harmonie, maar als er conflicten ontstaan, vind je het niet erg om de relatie zelfs voor eens en voor altijd te verbreken. Om met je om te gaan, moet je partner bereid zijn je halverwege te ontmoeten.Stier  Stier als het zevende huis

Met Stier als 7e huis maak je een loyale en betrokken huwelijkspartner. Maar u blijkt zeer conservatief te zijn in uw partnerkeuze. Als je je eenmaal hebt gevestigd met de liefde van je leven, is er geen weg meer terug, hoe duisterder de relatie ook wordt. Je hebt een partner nodig die even koppig en stabiel liegt zelf. Materieel succes zou de sleutel tot uw huwelijk zijn.

Bovenkant     
Gemini  Gemini als het zevende huis

Met Gemini als het 7e huis heb je graag afwisseling in je relaties. Je hebt graag een partner die intelligent is en een goede mentale kracht heeft om door te gaan. Je bent niet al te toegewijd aan je partner en de relatie zou meestal heel ongedwongen zijn. Je ideale partner zou iemand zijn die vol verstand en plezier is om mee samen te leven. Af en toe zou er wrijving in de relatie zijn, maar de dingen zullen sneller weer normaal worden. Als je partner je je eigen ruimte in het leven zou geven, zou de relatie gelukzalig zijn.

Kanker  Kanker als het zevende huis

Met Kreeft als het 7e huis in je geboortehoroscoop zou je meer emotioneel gebonden zijn aan je huwelijkspartner. Gevoeligheid en gevoelens zouden de sleutelwoorden zijn in je relaties. Soms was er humeurigheid in de relatie, maar het zou veranderlijk zijn. Je vindt het fijn om in moederlijke zin door je partner gekoesterd te worden. Het huwelijk maakt de emotionele jij compleet. Met het verstrijken van de tijd zullen je relaties veel sterker worden.

Bovenkant     
Leeuw  Leeuw als het zevende huis

Met Leo als het 7e huis zou je getrouwd zijn met een zeer dominant persoon in het leven. Je houdt ervan om je partner te evenaren in ego en zelfrespect. Er zou een constante strijd zijn om de controle over elkaar in deze relatie. Incidentele conflicten zijn niet uit te sluiten. Het huwelijk, hoewel aanvankelijk gebaseerd op liefde, eindigt uiteindelijk in prestige, positie en status in de samenleving. Wederzijds begrip en inzet zorgen ervoor dat uw huwelijk op de goede weg is. Je zou in staat zijn om de teugels over te dragen aan je partner en aan de slag te gaan met je intellectuele werken.

Maagd  Maagd als het zevende huis

Met Maagd als het 7e huis, moet je partner iemand zijn die jezelf kan voltooien. U zou zich aangetrokken voelen tot een partner die praktischer is en die uw gedetailleerde perfectie in al zijn kracht kan beheren. Gewoonlijk zullen autochtonen partners hebben die toegewijd en hard werken. Je bent een moeilijk persoon om met elke partner om te gaan. Daarom zou iedereen die je op de lange termijn een compliment zou kunnen geven, beter zijn. Uw huwelijks- of zakenpartner moet gedetailleerd zijn en analytisch denken om de relatie gaande te houden.

Bovenkant     
Weegschaal  Weegschaal als het zevende huis

Met Weegschaal als het 7e huis heb je een partner nodig die een belangrijke rol speelt in je dagelijkse leven. Je houdt van een rustig en sereen liefdesleven of een getrouwd leven. Je vindt het leuk om door je partner bewonderd te worden voor de eenvoudigste dingen in het leven. U bent zeer oordeelkundig bij het kiezen van uw partner voor het leven. Om uw relaties te laten slagen, moet u zeer diplomatiek en tactvol zijn. Je hebt niet de mogelijkheid om de foto van de ander te zien en daarom moet je leren delen met je partner. Gewoonlijk is je partner een zeer diplomatiek persoon die weet hoe hij met je om moet gaan in het leven.

Schorpioen  Schorpioen als het zevende huis

Met Schorpioen als het 7e huis heb je een relatie in je leven nodig om door te gaan. Uw persoonlijke leven en uw professionele leven vragen om een of andere vorm van partnerschap. Je bent geïnteresseerd in mensen die creatief en krachtig zijn. Over het algemeen is de partner krachtig en dynamisch. Je ziet relaties als een uitdaging in het leven. Er zouden af en toe periodes zijn van periodes van aanvallen in relaties en de meeste zouden gebaseerd zijn op je bezittelijke aard die je partner op zijn/haar manieren onderwerpt.

Bovenkant     
Boogschutter   Boogschutter als het zevende huis

Met Boogschutter als je 7e huis zou je eerder terughoudend zijn om jezelf verslaafd te maken aan een relatie, aangezien vrijheid en onafhankelijkheid jouw sleutelwoorden zijn. Je vindt het leuk om op je eigen manier te groeien en meestal komt het huwelijk later in het leven. Over het algemeen zou partner ook een liefhebber van vrijheid zijn zoals jij bent. Het huwelijk zou meer bedoeld zijn voor een soort maatschappelijke druk dan voor seks of zekerheid in het leven. Er zou veel geluk en fortuin zijn in uw partnerschappen dat dingen u gewoonlijk niet veel hinderen in een relatie.

Steenbok  Steenbok als het zevende huis

Met Steenbok als je 7e huis, zou je erg terughoudend zijn bij het aangaan van een partnerschapsovereenkomst zoals in het huwelijk. Het huwelijk is in jouw geval voor status en veiligheid en niet voor liefde. Je haat het om in een gesloten positie te komen vanwege het huwelijk. Je hebt bepaalde beperkingen en verantwoordelijkheden met betrekking tot relaties in je leven. Uw partner is over het algemeen iemand die ondersteuning nodig heeft in het leven. Je zou je gedragen als een ouderfiguur voor je partner en er zou een betere opvoeding zijn. Wederzijdse steun zou de relatie lang dragen.

Bovenkant     
Waterman  Waterman als het zevende huis

Met Waterman als je 7e huis heb je een onafhankelijkheid en vrijheid in relaties nodig. U wilt dat uw partner een individuele trek heeft en dit zal waarschijnlijk problemen veroorzaken in uw relaties. Je moet doen wat je wilt, dan en daar en niemand kan je bewegingen en acties controleren. Deze houding van u kan problemen veroorzaken in uw huwelijksleven. Wederzijds vertrouwen en respect kunnen de relatie stimuleren. Je zou meer een vriend van je partner zijn dan een echtelijke echtgenoot. Als je afstandelijk van je partner kunt blijven en niet zo veeleisend, dan zal je huwelijk werken.

Vissen  Vissen als het zevende huis

Met Vissen als je 7e huis zouden er problemen en moeilijkheden zijn in je huwelijkse en persoonlijke relaties. Je hebt problemen met het bereiken van anderen en een goede partner van je moet zijn/haar schouder kunnen lenen om op te rusten als je in de problemen zit. Maar als de tijd daar is, zou je bereid zijn zelfs jezelf op te offeren voor je partner. Je ideale partner zou iemand zijn met geweldige visies en een intuïtief karakter. Je zou de rest kunnen doen, zoals het organiseren van dingen in het leven. Sommige inwoners van deze plaats leven graag alleenstaanden, omdat er altijd de angst is dat de partner het in de steek laat.

Bovenkant